Tenis
0

Clijsters: Jako mi je drago što se Henin vraća

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kim Clijsters, belgijska teniserka koja je na trećem turniru po povratku aktivnom bavljenju bijelim sportom osvojila US Open nakon dvoipogodišnje pauze, podržala je povratak svoje velike konkurentice.

Naravno, riječ je o Justine Henin (27), njenoj sunarodnjakinji s kojom se u karijeri susretala u čak 22 meča iz kojih je kao pobjednica izašla u 10 navrata.

  • Povratak Justine iznimno je dobar za ženski tenis, ali još bolji za Belgiju općenito – rekla je Clijsters, koja je od Henin poražena u tri Grand Slam finala u 2003. i 2004. godini.

Henin je povratak tenisu objavila 16 mjeseci nakon iznenadnog odlaska u penziju, a prve će nastupe imati u januaru iduće godine uoči Australian Opena na ekshibicijama u Charleroiju i Dubaiju.

Jedan od ciljeva koja je sama sebi Henin zadala po svojoj teniskoj reaktivaciji je poboljšanje postotka prvog servisa na nekih 70%.

  • Nisam tako visoka (1.67) pa tehnika mog servisa mora biti savršena – rekla je Henin, a njen trener Carlos Rodriguez uvjeren je da je to ostvarivo:

  • Justine vjeruje da može popraviti svoj servis, a vjerujem i ja. Vremena imamo.

Namjera omalene Belgijke sada je igrati do Olimpijskih igara u Londonu 2012., a jedan od najvećih motiva po povratku svakako joj je osvajanje Wimbledona, jedinog Grand Slam turnira koji nedostaje njenoj bogatoj kolekciji (sedam osvojenih Grand Slam naslova).