Tenis
3

Đoković: Nadal i ja nismo najbolji prijatelji, ali se poštujemo

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković, dvojica najboljih tenisera svijeta, najveći su favoriti za plasman u finale Roland Garrosa i novi međusobni ogled. Španjolska Marca donosi Đokovićeve izjave o njihovom odnosu…
  • Nadal i ja smo se uvijek međusobno poštovali. Često se susrećemo u finalnima na najvećim turnirima, ali uvijek lijepo međusobno komuniciramo i to je dobro da je tako. Jasno je da ne možemo biti najbolji prijatelji. To ni nismo, ali je važno da se međusobno poštujemo i razumijemo – veli Đoković.

  • Nadal je veliki favorit na Roland Garrosu, kojeg je osvojio već osam puta. Lijepo je s njime kreirati dio povijesti, budući da Rafu smatram jednim od najvećih igrača svih vremena – dodao je srpski teniser.

  • Najvažniji dan u mojoj karijeri bila je pobjeda protiv Nadala u finalu Wimbledona 2011. godine, jer sam nakon toga skočio na prvo mjesto u svjetskom poretku. Mislim da bi nakon toga na red došlo osvajanje Davis Cupa za moju zemlju 2010. godine. Porazi? Teško je prihvatiti svaki poraz na Grand Slam turnirima. Recimo, zadnja dva od Murrayja i Rafe, jer sam mislio da sam trebao dobiti te mečeve – još je rekao Đoković.