US Open
0

Čilić protiv Murrayja, ispale sestre Williams

Totalsport
Andy Murray (Foto: Arhiv/AFP)
Andy Murray (Foto: Arhiv/AFP)
Protivnik najboljem hrvatskom teniseru Marinu Čiliću u četvrtfinalu US Opena bit će, očekivano, Britanac Andy Murray koji je u osmini finala sa lakih 6-4, 6-4, 6-2 savladao Kanađanina Milosa Raonica.

"Dobro sam pogađao passinge, što je važan dio moje igre. On je pogađao puno jakih servisa, a ja sam pokušavao reagirati najbolje što mogu. Ponekad uspijete postaviti reket pod lopticu, ponekad ne. Večeras sam ja to uspijevao. Znali smo da kiša dolazi i zato mi je drago da smo uspjeli dovršiti", komentirao je Murray, koji u meču nije nijednom bio suočen s break-loptom, dok je protivniku servis oduzeo u četiri navrata.

Olimpijski pobjednik postigao je 31 winner uz tek 12 neforsiranih grešaka i plasirao se u osmo uzastopno četvrtfinale nekog Grand Slama.

Čilić je u tri seta porazio Murrayja u osmini finala US Opena 2009. godine, a bila mu je to jedina pobjeda u sedam mečeva protiv Škota.

Dodajmo da su u konkurenciji ženskih parova u trećem kolu poražene sestre Williams, Serena i Venus. Bolje od olimpijskih pobjednica iz Londona bile su četvrte nositeljice, Ruskinje Marija Kirilenko i Nadija Petrova koje su slavile s lakih 6-1, 6-4.

Bila je to repriza olimpijskog polufinala iz Londona u kojem su Ruskinje dobile svoju osvetu. Bilo je ovo prvi puta da sestre Williams igraju na US Openu zajedno nakon 2009. godine, kada su ujedno i osvojile naslov. Amerikanke su zajedno u paru osvojile 13 Grand Slam naslova i tri zlatne olimpijske medalje, pa su stoga Ruskinje imale razloga za slavlje.

US Open, teniseri, osmina finala:

Murray (3) - Raonic (15) 6-4, 6-4, 6-2

teniserke, parovi, 3. kolo:

Kirilenko / Petrova (4) - S. Williams / V. Williams 6-4, 6-4