Tenis
0

Čilić: Ovo mi je najbolji meč u karijeri

FENA
Mladi hrvatski tenisač Marin Čilić u 3. je kolu Australian Opena upisao svoju najveću pobjedu u kraijeri, sa 6-2, 6-7 (4), 6-3, 6-1 svladao je sedmog igrača svijeta i prošlogodišnjeg finalistu ovog turnira Čileanca Fernanda Gonzaleza, pa će u 4. kolu u ponedjeljak igrati protiv Amerikanca Jamesa Blakea.

Čilić je odmah po završetku dvoboja koji je igran na središnjem terenu Melbourne Parka izjavio kako je protiv Gonzaleza odigrao svoj najbolji meč u karijeri.

"Ovo mi je najbolji meč u karijeri, a pomoglo mi je i to što se igralo u dvorani, pogotovo što se servisa tiče. Znao sam da za pobjedu protiv Gonzaleza moram izbjegavati igranje na njegov forhend i držati visok postotak servisa", rekao je Čilić.

Dvoboj protiv Blakea Čilić je ovako najavio: "On odlično igra na tvrdoj podlozi i smatram da bih trebao igrati slično kao i danas. Znači, dobro servirati i igrati na njegov bekhend jer mu je forhend očigledno bolji udarac".

Gonzalez je, pak, za poraz okrivio - ozljedu ramena. "U Ausdtraliju sam stigao prije otprilike dva tjedna i rame me je počelo boljeti već nakon tri-četiri dana jer su loptice s kojima se igra preteške, a danas sam bio jako umoran i stoga što sam u posljednja dva dana imao želučanih problema. Nisam bio 100 posto spreman, ali sam mogao igrati", kazao je Gonzalez.