Davis Cup
0

Čilić dobio maraton protiv Fisha

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hrvatski teniser Marin Čilić pobijedio je nakon 4 sata i 25 minuta Mardyja Fisha 4-6, 6-3, 6-7(3), 6-1, 8-6, te je tako Hrvatska povela protiv SAD-a 2-0

Prvi meč ovog četvrtfinalnog ogleda Davis Cupa je igran u pet setova (Karlović i Blake), a jednaka drama je viđena u Poreču i u drugom meču, gdje je Marin Čilić približio Hrvatsku polufinalu.

Nakon prvog seta u kojem Čilić nije odigrao na razini 15. igrača na svijetu, od početka drugog je počeo ravnopravno konkurirati Fishu, te je prije svega počeo pritiskati suparnički servis.

Nakon što je Čilić sa 6-3 dobio drugi set (u kojem je imao čak 10 break prilika), te time izjednačio na 1-1, u trećem su oba tenisera propuštali šanse i mogli su mnogo prije, nego li u tie-breaku, povesti 2-1 u setovima.

Na kraju je trinaesta igra odlučivala, a u njoj je Čilić doslovno statirao od početka do kraja. Nije mogao pogoditi prvi servis, a u igri je poklanjao poene neforsiranim pogreškama.

Povratak je bio munjevit, u četvrtom setu je Čilić čak tri puta napravio break i malo prije ponoći je mogla krenuti odluka u petom setu.

No, kako je kroz cijeli meč Čilić imao slab postotak prvog servisa, istim lošim ritmom je igrao cijeli peti set. Stoga je Fish lako osvajao svoje servise, a Čilić se silno mučio kod 1-1 i 2-2.

Ipak, kako to biva, Fish je prvi izgubio svoj servis i to kod 4-3, kada je imao ugodnih 40-15. No, u gemu kada je servirao za meč i 2-0 Hrvatske nakon prvog dana, Čilić je upao u veliku rupu od 0-40.

Jednu je break loptu spasio, a kod 15-40 je vjerojatno dobar servis dosuđen out, nakon čega je Čilić napravio dvostruku servis pogrešku i tako vratio Amerikanca u igru.

Kod 7-6 je Čilić, napokon, kvalitetno reternirao Fishu, koji je imao sjajan postotak prvog servisa kroz cijeli meč (63 posto). Istim receptom, topovskim bekhend reternom, Čilić je okončao meč u kojem nije igrao za najvišu ocjenu, ali je u pravim trenucima odigrao najbolje.

U subotu su na programu parovi. S hrvatske strane su najavljeni Lovro Zovko i Ivo Karlović, dok će Amerikance predstavljati ponajbolji svjetski par, braća Bob i Mike Bryan.