Tenis
0

Čilić: Đoković je velik izazov, ali vjerujem da mogu pobijediti

Totalsport
Marin Čilić (Foto: AFP)
Marin Čilić (Foto: AFP)
Suparnik Hrvatu Marinu Čiliću u 3. kolu Roland Garrosa bit će srpski teniser Novak Đoković kojeg nije uspio pobijediti u osam prethodnih međusobnih mečeva.

Ove su sezone igrali međusobno u osmini finala Indian Wellsa, a tada je Đoković uspio preokrenuti meč. Čilić je sjajno otvorio i dobio prvi set 6-1, a onda je Đoković dobio preostala dva seta sa 6-2 i 6-3.

"S Đokovićem sam igrao prošli meč u Indian Wellsu gdje sam stvarno možda odigrao prvi set najbolje ikada i moj će fokus biti da igram, da pokušam igrati takav sličan tenis kao i u Indian Wellsu", komentirao je Čilić nakon pobjede nad Nijemcem Tobiasom Kamkeom u 2. kolu.

"Ovdje su sigurno malo teži uvjeti, zemlja je i morat ću teže raditi za poene, ali definitivno moram biti agresivan, moram pokušati voditi igru. Sigurno bi za mene veliki ključ bio da serviram vrhunski jer Novak stvarno reternira najbolje na svijetu i njega ako se želi pobijediti mora se odigrati vrhunski meč, pogotovo na ovako velikim turnirima. Nadam se da sam spreman za to. Veliki je izazov, ali vjerujem da mogu pobijediti. Neće biti nimalo lako, ali potrudit ću se koliko mogu i nadam se da ću imati odličan dan".