Tenis
0

Cibulkova: Stosur igra kao muškarac

Totalsport
Dominika Cibulkova
Dominika Cibulkova
Nakon što ju je Australka Samantha Stosur pobijedila 6-4, 6-1 u četvrtfinlu Roland Garrosa, omalena Slovakinja Dominika Cibulkova komentirala je svoju suparnicu...

"Njen topsin i servis, mislim, igrala je kao muškarac. Stvarno je teško igrati protiv nekoga ko igra tako. To me izluđivalo na terenu", izjavila je Cibulkova, koja je imala svoje šanse, tri break-lopte kod zaostatka 5-4 u prvom setu, te još tri vezane (0-40) pri vodstvu 1-0 u drugom setu.

Stosur će u polufinalu igrati protiv 25-godišnje Talijanke Sare Errani, 24. teniserke svijeta koja igra turnir karijere. U četvrtfinalu je tukla 10. igračicu svijeta, Njemicu Angelique Kerber 6-3, 7-6(2), čime je izborila svoje prvo polufinale na nekom Grand Slam turniru i prvu top 10 pobjedu u karijeri u 29. pokušaju.

"Ovo je najbolja godina u njenoj karijeri i to je nešto što morate poštovati i imati na umu", veli Stosur, koja ima 5-0 u karijeri protiv Errani. Talijanka veli da na to uopće neće obraćati pažnju.

"Ako sam u polufinalu, znači da igram dobro i da imam svoju šansu. Želim samo razmišljati o tome da odigram što bolje, da se borim i pružim svoj maksimum, a onda ćemo vidjeti kako će to završiti", rekla je Sara Errani, koja je visoka samo 164 centimetra.