Roland Garros
0

Cibulkova i Gonzalez u četvrtfinalu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dvadeseta nositeljica, Slovakinja Dominika Cibulkova, prva je izborila plasman u četvrtfinale Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira sezone u Parizu.

Cibulkova je sa 6-2, 6-4 u osmini finala pobijedila 29. nositeljicu, Mađaricu Agnes Szavay, koja je rundu ranije izbacila Amerikanku Venus Williams. No, u ovome meču je 20-godišnja Slovakinja bila bolja od prvog poena. Sigurnija je bila u napadima i znatno manje griješila.

Szavay je napravila čak 44 neforsirane pogreške, Cibulkova tačno dvostruko manje, 22.

U prvom setu je Slovakinja odjurila na 4-0. U drugom je Mađarica povela s 2-0, samo da bi izgubila pet gemova u nizu. Cibulkova je imala set, 5-2 i 30-0 na servisu, ubrzo i meč loptu, koju nije iskoristila.

U sljedećem gemu je Szavay spasila novu meč loptu Slovakinje iznenađujućom igrom servis - volej, prvi puta u meču. No, kada je Cibulkova drugi puta servirala za meč, u 10. gemu drugog seta, iskoristila je drugu meč loptu u tom gemu, ukupno četvrtu.

Cibulkova je prvi puta u karijeri izborila četvrtfinale na nekom Grand Slam turniru, te će za polufinale igrati protiv pobjednice meča između Ruskinje Marije Šarapove i Kineskinje Na Li.

Čileanac Fernando Gonzalez prvi je stigao do četvrtfinala u konkurenciji tenisera. Gonzalez je lako, sa 6-2, 6-4, 6-2 svladao Rumunja Victora Hanescua, koji je prije četiri godine igrao četvrtfinale Roland Garrosa. No, ovoga puta nije imamo nikakve šanse za ponavljanje tog uspjeha. U cijelom meču nije izborio niti jednu break loptu!

Gonzalez u četvrtfinalu čega pobjednika meča Murray - Čilić.

Roland Garros, osmina finala

teniseri:

Gonzalez (12) - Hanescu (30) 6-2, 6-4, 6-2

teniserke:

Cibulkova (20) - Szavay (29) 6-2, 6-4