Orlando
0

Capriati u stabilnom stanju nakon predoziranja

Totalsport
Jennifer Capriati (Foto: AP)
Jennifer Capriati (Foto: AP)
Bivša američka slavna teniserka Jennifer Capriati u stabilnom je stanju nakon što je u nedjelju primljena u bolnicu South Florida u Orlandu zbog "slučajnog predoziranja lijekovima".

Na telefonski poziv iz floridskog hotela Riviera Beach reagiralo je u nedjelju medicinsko osoblje i dopremilo bivšu najbolju svjetsku teniserku u bolnicu.

Glasnogovornica porodice Lacey Wickline izvjestila je da je Capriati u stabilnom stanju i da se očekuje njen potpuni oporavak. Međutim, odbila je navesti koji je to lijek ili koje lijekove uzela 34-godišnja bivša teniserka, zbog čega je završila u bolnici usred prekomjerne konzumacije. Isto tako, nije navela u kakvom je stanju zatečena Capriati u nedjelju, te ko je pozvao hitnu pomoć.

"S obzirom na zabrinutost prijatelja i teniskih navijača širom svijeta, želimo vas izvjestiti da se Jen nalazi u bolnici South Florida zbog prekomjernog uzimanja lijekova koje joj je propisao njen lični doktor. Dobro se oporavlja i u stabilnom je stanju. Porodica Capriati moli da poštujete njenu privatnost, a o novim detaljima njenoh zdravstvenog stanja ćemo i dalje izvještavati", poručila je glasnogovornica porodice.

Capriati je tokom karijere imala brojne privatne probleme. Uhvaćena je u krađi u dućanu (prsten ne skuplji od 35 američkih dolara), ali je znala i "pasti" zbog posjedovanja marihuane. Prije tri godine priznala je da pati od depresije zbog čega je i pomišljala na samoubistvo.

Vijesti o bivšoj teniserki koja je s 14 godina igrala polufinale Roland Garrosa, u karijeri osvojila tri Grand Slam turnira, Australian Open i Roland Garros 2001. godine, te još jedan Australian Open 2002. godine, brzo se proširila Wimbledonom.

"Ako ću joj moći pomoći na bilo koji način, izaći joj u susret, to ću učiniti. Molit ću se za nju", rekla je Serena Williams, dok je Venus dodala: "Sjećam se njenog meča protiv Monike Seles u polufinalu French Opena. Sjećam se da sam gledala taj meč i mislila si kako je to sjajan tenis. Definitivno imam puno lijepih uspomena uz nju dok sam je gledala, pa i kasnije igrala protiv nje. Jako je poštujem."

Reagovala je i Belgijanka Kim Clijsters, te poslala poruku putem Twittera.

"Ne mogu prestati misliti o Jennifer. Nadam se da će proći kroz ovo i da će sve biti u redu."