Tenis
0

Bouchard: Nisam u kontaktu s Bieberom, u nevoljama je u zadnje vrijeme

Totalsport
Eugenie Bouchard (Foto: EPA)
Eugenie Bouchard (Foto: EPA)
Kanadska 20-godišnja teniserka Eugenie Bouchard, finalistica Wimbledona, živi u nadi kako je njen puno slavniji sunarodnjak Justin Bieber upoznat s njenim uspjehom na najprestižnijem svjetskom turniru.

Eugenie Bouchard je nova zvijezda ženskog svjetskog tenisa. Nakon što je ove godine igrala u polufinalu Australian Opena i Roland Garrosa, u Wimbledonu je otišla još jedan korak dalje i izborila finale u kojem će u subotu igrati protiv Čehinje Petre Kvitove.

Novinari su je upitali što misli da li je popularni kanadski pop-pjevač Justin Bieber svjestan činjenice da je ona postala prva teniserka iz Kanade koja se plasirala u finale bilo kojeg Grand Slam turnira…

"Nadam se da je. Vrlo naporno radim i želim da to bude i nagrađeno", odgovorila je uz osmijeh.

Na Australian Openu u januaru, Bouchard je nakon jednog meča u intervjuu na terenu bila upitana s kim bi voljela izaći na spoj. Brzo je ponudila ime Justina Biebera, koji joj se nakon toga javio s porukom preko Twittera i poželio joj sreću.

Novinari su u Wimbledonu zadirkivali kanadsku teniserku s Bieberom. Pokušali su istražiti je li bio u kontaktu s njom tokom Wimbledona.

"Ne, nije. Znate, malo je bio u nevoljama u zadnje vrijeme", nasmijala se Bouchard.

Problematična tinejdžerska zvijezda trebala bi u julu ići na suđenje u Miamiju pod optužbom vožnje pod utjecajem alkohola. Optužen je i zbog opiranja hapšenju i posjedovanje nevažeće vozačke dozvole. Također, u Torontu je bio optužen za napad.

Pitali su novinari mladu kanadsku teniserku i je li Bieber ''materijal'' za kraljevsku ložu na centralnom terenu, u kojoj se mogu vidjeti slavni glumci, pjevači i sportske zvijezde…

"Zar nije? Zar ga ne bi pustili ako dođe na finale? Imam dojam da bi on već nekako uspio tamo ući", kazala je Bouchard.

Ako već ne može Bieber, koga bi voljela vidjeti u VIP prostoru u finalu?

"Oh, to je teško pitanje. Voljela bih tamo vidjeti Oprah".