Tenis
5

Boris Becker novi trener Novaka Đokovića

Klix.ba
Novak Đoković i Boris Becker
Novak Đoković i Boris Becker
Boris Becker, osvajač šest titula grand slam turnira, novi je trener srbijanskog tenisera Novaka Đokovića.

Njih dvojica počinju saradnju uoči Australian Opena i sarađivat će u naredna četiri velika turnira kao i turnira iz serije Masters 1000.

Becker će se priključiti Đokovićevom timu kojeg već čine Marián Vajda, Miljan Amanović i Gebhard Phil-Gritsch. Vajda će sa Noletom biti na Indian Wellsu, te turnirima u Madridu, Torontu i Pekingu.

"Uzbuđen sam što ću imati priliku sarađivati sa Borisom. On je prava legenda, neko ko ima veliko tenisko znanje i njegovo iskustvo će mi pomoći da osvojim nove grand slam trofeje. On je odličan kao osoba i vjerujem da će se na najbolji mogući način uklopiti u naš tim", kazao je Đoković.

Novak je dodao da Becker u tim donosi nešto novo i da će zajedno sa Vajdom činiti dobitnu kombinaciju.

"Cilj u 2014. godini je igrati najbolji mogući tenis i ući u formu pred grand slam i Masters turnire. Na njima želim pokazati koliko vrijedim. Sad kad je tim pojačan nadam se odličnim rezultatima", dodao je drugi teniser svijeta.

Đoković je izgubio dva posljednja finala grand slam turnira, od Andyja Murrayja na Wimbledonu i Rafaela Nadala na US Openu.

Međutim, vratio se u vrh tabele nakon što je u finalu ATP World Toura u londonskoj O2 Areni savladao prvog tenisera svijeta Rafaela Nadala.

Becker je izjavio da je ponosan što će imati priliku trenirati Novaka koji ga je zvao da se pridruži timu.

"Dat ću sve od sebe da mu pomognem na njegovom putu. Uvjeren sam da ćemo zajedno postići dobre rezultate", izjavio je Becker.