Tenis
7

Bh. teniseri na prijemu u Vladi FBiH

Klix.ba
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić primio je igrače i vodstvo Teniskog saveza BiH, na čelu s predsjednikom Ivanom Brkićem i selektorom Amerom Delićem, te članove Davis Cup reprezentacije BiH Damira Džumhura, Tomislava Brkića i Nermana Fatića.

Susret je upriličen uoči današnjeg početka trodnevnog meča sa selekcijom Litvanije u okviru posljednjeg, 3. kola Druge skupinu Euroafričke zone. Četvrti reprezentativac Mirza Bašić nije mogao doći jer se pripremao za današnji prvi meč.

Premijer Nikšić zaželio je teniskoj reprezentaciji pobjedu u meču s Litvanijom, koja bi značila historijski uspjeh bh. tenisa, odnosno plasman u Prvu skupinu.

Ujedno, kazao je da će Vlada FBiH, u okviru svojih mogućnosti, pomoći Teniskom savezu BiH i organizatorima meča koji se igra u sarajevskoj dvorani "Ramiz Salčin".

Zahvaljujući federalnom premijeru na današnjem prijemu, Damir Džumhur je obećao da će on i njegovi saigrači i ovaj susret, kao i sve druge, igrati srcem koje kuca za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Svaki uspjeh koji postignemo igrajući za reprezentaciju je veliki podstrek svima nama i doprinosi našim boljim igrama i u pojedinačnoj konkurenciji", kazao je Džumhur.

Današnjem susretu u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu prisustvovali su i predsjednik Organizacijskog odbora meča Kemal Ademović, te direktor reprezentacije Senad Hadžimešić.