Deset ponosnih godina
0

BH Telecom Indoors 2012. od 10 do 18. marta

Sarajevo-x.com
U organizaciji Teniskog kluba Sporting u Sarajevu će se od 10. do 18. marta 2012. održati međunarodni ATP Challenger teniski turnir BH Telecom Indoors 2012.

Jedan od najvažnijih teniskih događaja u Bosni i Hercegovini ove godine obilježava svojih deset ponosnih godina, tokom kojih je ugostio brojne svjetske teniske asove, ali i dao priliku bh. teniserima da se predstave na međunarodnoj teniskoj sceni. U okviru turnira će se održati i Kid's Day za najmlađe.

Završne pripreme su u toku, a iz organizacije ističu kako ulažu istinske napore da 10. rođendan Sarajevo Opena obilježe na najbolji i najsvečaniji način te da građanima Sarajeva i zaljubljenicima u tenis prirede pravi sportski spektakl.

"Kao i prethodnih godina i 2012. na ATP Challengeru u Sarajevu očekujemo elitu bijelog sporta, čime se Sarajevo i Bosna i Hercegovina mogu mjeriti sa mnogo većim teniskim silama", naglasio je Senad Hadžimešić, direktor Turnira, te ukazao da je to ujedno i dokaz da smo rasadnik mladih talenata, vrijednih ljudi i velikih projekata.

U posljednjih deset godina Sarajevo su posjetili i učestovali na sarajevskom ATP turniru: Richard Gasquet, Ivo Karlović, Marin Ćilić, Ernest Gulbis, Greg Rusedsky, Robin Soderling, a samo sa posljednjeg ATP Mastersa, koji je odigran u Londonu, od osam najboljih ATP igrača svijeta, četverica su igrala u Sarajevu: Novak Đoković, Tomash Berdich, J.W.Tsonga i Janko Tipsarević.

"Posebno se ponosimo činjenicom da smo, otvorivši prostor bh. teniserima, doprinijeli razvoju i napretku bh. tenisa", podsjeća Hadžimešić te ističe da se bh. teniseri iz dana u dan penju na ATP rang-listi.

"„Aldin Šetkić, Ismar Gorčić, Tomislav Brkić, Mirza Bašić, Damir Džumhur, Zlatan Kadrić, Franjo Raspudić i Amer Delić, pobjednik posljednjeg ATP Challenger turnira u Sarajevu - prvi reket Bosne i Hercegovine, imena su o kojima će se još svakako pričati", ističe Hadžimešić.