Tenis
0

Bernard Tomić: Iznenađen sam velikim očekivanjima

Totalsport
Nakon sjajnih igara na ovogodišnjem Wimbledonu australijski teniser bh. korijena Bernard Tomić iznenađen je očekivanjima javnosti.

Nakon što je stigao do četvrtfinala Wimbledona gdje ga je u četiri neizvjesna seta zaustavio prvi igrač svijeta Srbin Novak Đoković, sam Bernard Tomić iznenađen je svojim napretkom i trenutnom pozicijom na ATP listi , a posebno očekivanjima u budućnosti.

"Znao sam da mogu doći na taj nivo, ali ne ovako brzo, a očekivanja javnosti i navijača postala su malo previsoka. Sada moram još više raditi kako bi zadržao ovu poziciju i pomalo popravljao kvaitetu svog tenisa kako bi mogao pobjeđivati Federera, Nadala i Đokovića i dolaziti do završnica turnira poput US Opena", izjavio je trenutno 62. igrač svijeta.

Nakon Wimbledona gdje je kroz kvalifikacije stigao do posljednjih osam, usput svladavši Davidenka i Soderlinga, 18-godišnji Australac je bio fokusiran na povećanje snage i agilnosti na terenu.

"Ja sam dosta drugačiji tip tenisera od većine, idem na što kraće poene koji traju do 10 sekundi, želim dominirati i brzo završavati izmjene kako bi sačuvao tijelo od prevelikih napora na jačim turnirima", rekao je 193-centimetra visoki Tomić.

U 1. kolu US Opena očekuje ga dvoboj s iskusnim 30-godišnjim Amerikancem Michaelom Yanijem s kojim se tri puta sastajao na Challengerima, te je dva puta poražen.

"Dva puta me dobio i zato moram biti maksimalno spreman za taj dvoboj. Mislim da je on dobar žrijeb, premda igranje protiv kvalifikanata zna biti dvosjekli mač. Oni su odigrali već tri meča na tim terenima i tri puta pobjedili, pa se već osjećaju jako ugodno. Međutim, bolji je to izbor nego da sam izvukao nekog nositelja", zaključio je Tomić.