ATP Monte Carlo
1

Berdych i Đoković prvi polufinalni par

Totalsport
U izjednačenijem četvrtfinalnom meču na ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu Čeh Tomaš Berdych svladao je Britanca Andyja Murraya sa 6-7, 6-2, 6-3, dok je Srbijanac Novak Đoković lakše slavio protiv Holanđanina Robina Haasea 6-4, 6-2.

U njihovom šestom međusobnom dvoboju češki teniser, inače 6. nositelj, je nakon gubitka prvog seta ipak po četvrti puta nadigrao trećepostavljenog Škota. Mogao je 26-godišnji Berdych i ranije riješiti susret u svoju korist, no nije realizirao pet set-lopti u prvom kojeg je na koncu izgubio u tie-breaku.

Međutim, s dva brzo oduzeta servisa u narednom setu češki se teniser ekspresno vratio u egal, da bi sa znatno boljom igrom od protivnika u trećem setu iskoristio prvu meč-loptu na Murrayjev servis za svoj drugi polufinale u Monte Carlu. Podsjetimo, 2007. ga je prije samog finala zaustavio sedmerostruki uzastopni osvajač ovog turnira Rafael Nadal. Ovaj puta se sa Špancem može susresti tek u finalu, premda mu niti Novak Đoković nije baš “najbolji” izbor za polufinale.

Srbijanski teniser, postavljen za 1. nositelja, bez većih problema držao susret s Holanđaninom Robinom Haaseom pod kontrolom, uz jedno malo opuštanje sredinom prvog seta. Tada je, kod vodstva 4-2, dopustio Holanđaninu da mu oduzme servis, vrati se na 4-4, ali je tada najbolji svjetski teniser zaigrao odlučnije i s dva gema došao do seta. U drugom je Đoković bio još uvjerljiviji za konačnih 6-2.

25-godišnjem Holanđaninu i 55. teniseru svjetske listeHaaseu i ovaj plasman u četvrtfinale je daleko najbolji rezultat na monegaškoj zemlji, te također najbolji doseg na turnirima iz serije Masters 1000.

Polufinalsti Đoković i Berdych do sada su se sastajali devet puta, a Srbijanac vodi sa 8-1, premda nije nevažno za napomenuti da će im ovo biti prvi meč na zemljanoj podlozi.

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:

Berdych (6) – Murray (3) 6-7(4), 6-2, 6-3 Đoković (1) – Haase 6-4, 6-2