ATP Hertogenbosch:
0

Benjamin Becker slavio u Hertogenboschu

Totalsport
Njemački tenisač Benjamin Becker, 82. igrač na svijetu, osvojio je u nizozemskom Hertogenboschu prvi ATP turnir u karijeri. U finalu je pobijedio domaćeg igrača Raemona Sluitera 7-5, 6-3.

Becker i Sluiter su se borili za prvi ATP trofej u karijeri, a na svoje slavlje još će morati čekati 31-godišnji Nizozemac. Naime, Raemon Sluiter se oprostio od aktivnog igranja tenisa prošle godine, ali je na travi Hertogenboscha odlučio odigrati prvi ATP turnir u ovoj godini (dobio je pozivnicu organizatora turnira).

Zanimljivo da je Sluiter u karijeri igrao četiri finala i to sva četiri na nizozemskom tlu. Igrao je finala 2000. godine u Amsterdamu, 2003. u Amersfortu i Rotterdamu, te ove nedjelje u Hertogenboschu. No, ipak je ostao predaleko od osvajanja.

Becker nije suparniku dozvolio niti jednu break loptu u meču, a nakon prvog servisa je izgubio samo pet poena (33 od 38 je dobio). Nakon tri spašene break lopte u prvom setu, četvrtu Sluiter nije uspio spasiti, te je kod vodstva 6-5 Becker došao do breaka, odnosno seta.

Drugu dionicu je odmah otvorio breakom, te je do kraja čvrsto držao svoj servis za premijerni turnir u karijeri. Valja reći da je Becker na turniru pobijedio prvog nositelja Verdasca, pa Llodru, a u polufinalu je protiv sunarodnjaka Schüttlera spasio set i 5-3 Schüttlera u drugom setu. U glavni turnir se Becker probio kroz kvalifikacije.

Prije Hertogenboscha 28-godišnji Becker je igrao jedino finale 2007. godine u Bangkoku.

ATP Hertogenbosch, finale:

Becker - Sluiter 7-5, 6-3

Vezani članci