Tenis
15

Bašić nemoćan protiv Garcia-Lopeza u osmini finala ATP turnira u Sofiji

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Treći nosilac ATP turnira u Sofiji Guillermo Garcia-Lopez u osmini finala savladao je bh. tenisera Mirzu Bašića rezultatom 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Španski teniser napravio je brejk u trećem servisu našeg tenisera i poveo rezultatom 4:2 u prvom setu. Do kraja seta Garcia-Lopez je održaovao razliku i set okončao rezultatom 6:3.

Odmah na početku drugog seta Bašić gubi svoj servis što Garcia-Lopez koristi i dolazi do vodstva od 2:0. Tada se jasnije vidjelo da Bašić nema pravi odgovor na servis trećeg nosioca turnira u Sofiji. Jedinu pravu priliku za brejkom Bašić je imao kod rezultata 4:3 u setu, kada je imao dvije game-lopte, ali nije ih iskoristio. Stoga, nada za preokretom nije bila velika. Uslijedio je uspješan servis Bašića, ali onda i Garcia-Lopeza za 6.4 što je značilo da on odnosi i pobjedu od 2:0 u setovima.

Garcia-Lopez je bio favorit prije meča što pokazuje i ATP rang-lista gdje španski teniser zauzima 27. mjesto, dok je Bašić 119. U narednom kolu Španac će igrati protiv boljeg iz duela Berankis - Muller koji se sastaju sutra.