BH Telecom Indoors 2013.
0

Bašić i Gorčić sutra protiv francuskih tenisera

Klix.ba
Prvog dana glavnog žrijeba 11. Challenger turnira BH Telecom Indoors 2013. na rasporedu je bilo 12 mečeva. Najzanimljiviji bosanskohercegovačkoj javnosti bio je duel između našeg najboljeg tenisera Damira Džumhura i četvrtog nosioca turnira, Francuza Adriana Mannarina.

Nažalost, iako je pružio dobru partiju, Džumhur je poražen rezultatom 7:5, 7:6.

Mnogo pažnje privukao je i bh. derbi koji su odigrali Davis Cup reprezentativac Tomislav Brkić i Franjo Raspudić. Meč je pripao Brkiću rezultatom 7:6, 6:3.

Danas su na teren izašli i treći i šesti nosioci turnira Srbijanac, Dušan Lajović i Nijemac Dustin Brown. Obojica su ostvarili plasman u drugo kolo. Lajović je bio bolji od Portugalca Pedra Souse 6:0, 6:4, a Brown od Italijana Alessandra Giannessija 6:3, 6:3. U drugo kolo prošli su još i Kazahstanac Evgeny Korolev te Francuz Pierre Hugues Herbert. ,

Odigrana su i četiri meča finala kvalifikacija. Pobjedama su glavni turnir osigurali Hrvati, Marin Draganja i Ante Pavić, kao i Francuz Fabrice Martin i Slovak Igor Zelenay.

Bosanskohercegovački teniser Ismar Gorčić u paru sa Srbijancem Nikolom Čačićem poražen je u prvom kolu konkurencije dublova teniskog turnira BH Telecom Indoors 2013.

Gorčić i Čačić izgubili su od hrvatske kombinacije Mate Pavić/Franco Skugor sa 6:3 i 6:3.

Sutrašnji program počinje u 10 sati, a od 16:30 na teren će izaći bh. predstavnik Mirza Bašić, koji se sastaje sa kvalifikantom Fabriceom Martinom iz Francuske. Nakon ovog meča slijedi duel našeg Ismara Gorčića sa drugim nosiocem turnira Josselinom Ouannom, također iz Francuske.