WTA Miami
0

Bartoli se pridružila Williams

Totalsport
Marion Bartoli (Foto: AP)
Marion Bartoli (Foto: AP)
Francuska teniserka Marion Bartoli savladala je Belgijanku Yaninu Wickmayer u četvrtfinalu WTA turnira u Miamiju, te će tu igrati protiv Amerikanke Venus Williams koja je još ranije bila bolje od Poljakinje Agnieszke Radwanske 6-3, 6-1.

U prvom međusobnom meču protiv Wickmayer Bartoli je bolje odigrala u ključnim trenucima, pa je tako prva u prvom setu uspjela zadržati svoj servis nakon šest uzastopnih gemova u kojima su se izmjenjivali breakovi, dok je u drugom setu kod zaostatka 4-5 uspjela spasiti tri set lopte i s tri uzastopna gema doći so slavlja.

Williams i Bartoli međusobno su dosad igrale dva puta, a omjer je izjednačen na 1-1. Posljednji međusobni meč igran 2009. u Stanfordu, na tvrdoj podlozi na kakvoj se igra i u Miamiju, dobila je Bartoli (6-2, 5-7, 6-4).

Ukoliko Francuskinja uspije slaviti protiv Williams, prekinut će niz 29-godišnje Amerikanke od čak 14 vezanih pobjeda (prije Miamija je osvojila turnire u Dubaiju i Acapulcu).

U druga dva četvrtfinalna meča koja su na rasporedu danas (srijeda) snage će odmjeriti Samantha Stosur i Kim Clijsters, te Caroline Wozniacki i Justine Henin.

WTA Miami, četvrtfinale:

V. Williams (3) – A. Radwanska (6) 6-3, 6-1 Bartoli (13) – Wickmayer (12) 6-4, 7-5