Nakon osvajanja Australian Opena
0

Azarenka: Ne mogu vjerovati, ovo je čisti užitak

Totalsport
Zaslužena pobjeda Viktorije Azarenke (Foto: AFP)
Zaslužena pobjeda Viktorije Azarenke (Foto: AFP)
Bjeloruska teniserka Viktorija Azarenka postala je na Australian Openu peta različita pobjednica na isto toliko posljednjih Grand Slam turnira.

Nakon nervoznog starta i gubitka prva dva gema, Azarenka je u finalu protiv Marije Šarapove osvojila 12 od sljedećih 13 gemova i ostvarila uvjerljivu pobjedu 6-3, 6-0.

Postala je tako prva teniserka svijeta i tek treća u historiji koja će zasjesti na svjetski broj jedan nakon osvajanja Grand Slam titule.

Nakon pobjede Azarenka je prvo pala na koljena, a onda je pogledom u nevjerici i upitom "što se dogodilo?" potrčala prema svom treneru Samu Sumyku.

"Najbolji je osjećaj, zasigurno. Čisti je užitak ovo što se dogodilo. Ne mogu vjerovati da je gotovo", rekla je Azarenka nakon meča.

Svoj govor nakon meča započela je riječima "vau", a potom se počela smijati. Nakon toga je zahvalila svom stručnom stožeru.

"Natjerali ste me da vjerujem u sebe i da shvatim da napokon mogu podići ovaj trofej", kazala je teniserka.

Posebno hvala izrekla je svojoj baki. "Ona je osoba koja me inspirira najviše".

Njena protivnica u finalu, Ruskinja Marija Šarapova priznala je da je Viktorija bila bolja.

"Radila je sve bolje nego ja danas. Ja sam odigrala dobro prvih nekoliko gemova. Otad je ona bila ta koja je prva udarala lopticu i udarala ju je duboko i bila agresivna. Ja sam uvijek trčala okolo kao zec, pokušavala pohvatati njene udarce cijelo vrijeme", komentirala je Šarapova, koja je samo tri gema osvojila također u finalu Australian Opena 2007. godine, tada protiv Serene Williams.