Tenis
1

Australian Open: Dimitrov tri i po sata mučio Nadala

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Uz puno muke najbolji svjetski teniser Rafael Nadal pronašao put do polufinala Australian Opena. Snažan mu je otpor u četvrtfinalu pružio Grigor Dimitrov.

Španac je nakon tri sata i 37 minuta igre slavio s 3-6, 7-6(3), 7-6(7), 6-2 i za plasman u finale će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Andyja Murrayja i Rogera Federera.

Dimitrov je furiozno otvorio meč, poveo je s 3-0 i do kraja seta se nije suočio s nijednom break-loptom.

Činilo se da stvari sjedaju na svoje mjesto kad je Nadal došao do breaka odmah na startu drugog seta. No, s tri dvostruke pogreške u jednom gemu omogućio je Bugarinu da se vrati, pa je set završio u tie-breaku u kojem je prvi svjetski reket ipak bio uspješniji.

U trećem setu Španac je ponovno prvi došao do breaka i ponovno ga je ispustio. Još je jednom odlučivao tie-break u kojem je 22. igrač svijeta ima dvije set-lopte, ali nije ih iskoristio i nakon toga je potonuo. S dva oduzeta servisa Nadal je priveo meč kraju i četvrti put u karijeri došao do polufinala Australian Opena. Turnir u Melbourne Parku je osvojio samo jednom, 2009. godine.

Spomenimo da je ovo bio četvrti dvoboj između Nadala i Dimitrova i četvrta pobjeda Španca, međutim Bugarin je u svakom meču osvojio set.

Australian Open, teniseri, četvrtfinale:

Nadal (1) - Dimitrov (22) 3-6, 7-6(3), 7-6(7), 6-2