Tenis
24

ATP Umag: Fabio Fognini pobijedio Damira Džumhura i plasirao se u polufinale

Piše: Edin Isanović
Foto: ATP Umag
Foto: ATP Umag
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur igrao je večeras četvrtfinalni meč na ATP tuniru u Umagu, a njegov protivnik bio Fabio Fognini. Italijan je na kraju slavio rezultatom 2:1. (6:4, 1:6, 1:6). Džumhur je samo u prvom setu uspio da parira svom suparniku.

Fognini je 39. teniser svijeta i prošle godine je u osmini finala rezultatom 2:0 u setovima izbacio Džumhura. Premda je bh. teniser želio da se revanšira, nije uspio.

U prvom setu bilo je dosta izjednačeno. Nakon 2:2, bh. teniser je u petom gemu poveo 3:2. Ipak, Italijan je ubrzo izjednačio. Bilo je i 4:4, a onda je Džumhur dobio dva gema za 6:4. Nakon 28 minuta bh. teniser je poveo 1:0 u setovima.

U drugom setu Fognini je poveo 4:0 i najavio je izjednačenje. Drugi set okončan je nakon 30 minuta. Italijan je furiozno slavio 6:1.

Treći set počeo je izjednačeno, bilo je 1:1. No, nakon toga Fognini nastavlja svoju sjajnu seriju i dolazi do 5:1. Fabio je pun samopouzdanja meč uspješno priveo kraju. Bilo je uvjerljivih 6:1. Ukupno se igralo 87 minuta.

Fognini će u polufinalu igrati protiv Portugalca Elisa.