Tenis
0

ATP Tokio: Nadal i Murray za naslov

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AP)
Rafael Nadal (Foto: AP)
U finalu teniskog ATP turnira u japanskom Tokiju igrat će prvi i drugi nositelj, odnosno Španac Rafael Nadal i Škot Andy Murray.

Nadal je sa 7-5, 6-1 bio bolji od Amerikanca Mardyja Fisha, dok se Murray lako obračunao sa Špancem Davidom Ferrerom svladavši ga sa 6-2 i 6-3. Meč između Nadala i Fisha bio je neizvjestan sve do 11. gema prvo seta. Naime, do tog trenutka oba tenisera čvrsto su držala svoj servis i činilo se da bi prvi set mogao u tie-break. Međutim, Nadal tada oduzima servis Fishu, te nakon toga svojim servisom zaključuje prvi set u svoju korist.

Uslijed gubitka prvog seta Amerikanac se mentalno slomio, a Španac je projurio drugim setom osvojivši ga rezultatom 6-1, uz čak tri breaka viška.

Protivnik u finalu bit će mu Andy Murray koji je ipak lakše od očekivanog svladao Nadalovog sunarodnjaka Davida Ferrera. Španac je uspio izboriti samo jednu break-priliku i to na početku prvog seta, koju nije uspio iskoristiti. Sve ostalo, barem što se tiče Ferrerove igre, bilo je za zaborav. Murray je po dva puta u svakom setu oduzimao servis Špancu, te se nakon 81 minute igre plasirao u svoje peti finale sezone i izborio priliku da uhvati četvrti naslov. Nadal će s druge strane igrati svoj jubilarni 10. finale sezone, te će pokušati osvojiti "tek" četvrti naslov ove godine. Škot i Španac igrali su dosada 17 susreta, a Nadal je slavio u čak njih 13.

 ATP Tokio, polufinale, rezultati:

Nadal (1) - Fish (4) 7-5, 6-1 Murray (2) - Ferrer (3) 6-2, 6-3