Tenis
0

ATP Rim: Đoković nakon velike borbe savladao Davida Ferrera

Totalsport
Novak Đoković (Foto: EPA)
Novak Đoković (Foto: EPA)
Poznata su tri od četiri polufinalista velikog turnira u Rimu. Novak Đoković savladao je Davida Ferrera i otišao u polufinale gdje će igrati protiv Kanađanina crnogorskih korijena Milosa Raonica.

U prvoj od dvije poslastice današnjeg programa turnira u Rimu Novak Đoković je nakon veliko borbe i više od dva i pol sata igre savladao Davida Ferrera i osigurao mjesto u polufinalu.

Protiv Ferrera je imao samo jednu pobjedu na zemljanoj podlozi u dosadašnjim susretima, no u Rimu je bio dobar, posebno u trećem setu, te je slavio sa 7-5, 4-6, 6-3.

Prvi set otišao je na stranu Đokovića nakon što je Ferrer potpuno izgubio koncentraciju na svom servisu u završnici seta i kod 6-5 dozvolio Đokoviću 0-40, a on takvu priliku ne propušta. Drugi set donio je povratak Ferrera i break u sedmom gemu te se otišlo u odlučujući treći set.

Ključni trenutak dogodio se u osmom gemu kada je Ferrer dao Đokoviću dvije break prilike i izgubio servis. Na servisu za meč Đoković je kod 40-30 napravio dvostruku servis pogrešku, no drugu meč loptu je iskoristio i otišao u polufinale.

Protivnik u polufinalu bit će mu Kanađanin kojeg trenira Ivan Ljubičić, Milos Raonic, koji je također u tri seta, ali ipak nešto lakše, bio bolji od Francuza Jeremyja Chardyja.

U polufinalu je i Bugarin Grigor Dimitrov nakon što mu je Tommy Haas predao meč poslije završetka prvog seta koji je završio sa 6-2 za Dimitrova. Njemu će protivnik biti Rafael Nadal ili Andy Murray.

ATP Rim, četvrtfinale:

Grigor Dimitrov (Bugarska, 12) - Tommy Haas (Njemačka, 15) 6-2 predaja Haas Milos Raonic (Kanada, 8) - Jeremy Chardy (Francuska) 6-3, 5-7, 6-2 Novak Đoković (Srbija, 2) - David Ferrer (Španjolska, 5) 7-5, 4-6, 6-3