Tenis
0

ATP Rim: Andy Murray predao, Jo-Wilfried Tsonga izgubio

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Bolovi u lijevom kuku bili su razlog što je Andy Murray, treći nositelj ATP turnira Masters serije 1000 u Rimu (zemljana podloga), predao meč 2. kola španskom teniseru Marcelu Granollersu.

Britanac je s kukom imao problema i prošle sedmice u Madridu, a sve je prenio u Rim gdje je trebao lagano izgubiti u dva seta. Granollers je imao u drugom setu sigurnih 4-1, nakon dobijenog prvog, no Murray se vratio iz tog velikog zaostatka, potom je čak dobio i tie-break sa 7-5, ali je odmah nakon toga predao meč. Definitivno je da Murray nije bio pravi na terenu, te da je svaki njegov udarac bio dvostruko i više slabiji nego inače, kao i kretanje.

Predao je meč, ali da nije odigrao niti jedan poen, i Stanislas Wawrinka koji je, moguće, osjetio umor nakon prilično natrpanog rasporeda u posljednje vrijeme. Aleksandr Dolgopolov je tako prošao dalje i došao do 3. kola i - Novaka Đokovića.

Izgubio je francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga, osmi nositelj turnira. Bolji je bio poljski bombarder Jerzy Janowicz sa 6-4, 7-6(5). Nijednu break-loptu u meču nije imao Francuz, a Janowicz je iskoristio onu jednu jedinu.

Vrlo lako je dalje prošao Jeremy Chardy pobjedom 6-4, 6-1 protiv Keija Nishikorija. Julien Benneteau je spasio 4-1 u trećem setu protiv sunarodnjaka Benoita Pairea, pa je kod 6-5 propustio meč-loptu. Nakon svega je pao u tie-breaku i izgubio. 

ATP Rim, 2. kolo:

Granollers - Murray (3) 6-3, 6-7(5), predaja Murrayja Dolgopolov - Wawrinka (15) predaja Wawrinke

Paire - Benneteau 6-7(3), 6-4, 7-6(4) Chardy - Nishikori (16) 6-4, 6-1 Janowicz - Tsonga (8) 6-4, 7-6(5) Simon - Južnij 7-5, 6-3