Tenis
0

ATP Queen's Club: Tsonga izbacio Nadala

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francuz Jo-Wilfried Tsonga izbacio je u četvrtfinalu ATP turnira u londonskom Queen's Clubu prvog tenisera svijeta Rafaela Nadala. Nakon dva sata igre slavio je sa 6-7(3), 6-4, 6-1.

Tsonga je sjajnom igrom došao tek do druge pobjede u sedmom dvoboju protiv Nadala. Prvu je ostvario u polufinalu Australian Opena 2008.

U petak je odličnim servisima zaustavio Nadalovu seriju od devet pobjeda u koju je uključeno i osvajanje Roland Garrosa. Tsonga je ispalio 25 asova i nakon uspješno ubačenog prvog servisa izgubio samo sedam poena. U prvom setu nije bilo obrata, a Nadal se pokazao uspješnijim u tie-breaku.

No, odmah na startu sljedećeg seta Tsonga je napravio prvi break u meču. Nije dugo držao prednost jer mu je Španac već u sljedećem gemu uzvratio. Međutim, uskoro je uslijedio pravi Tsongin uragan. Nakon što je Nadal poveo s 4-3, 19. igrač svijeta je nanizao sedam gemova. Osvojio je drugi set i s dva breaka u drugom praktički riješio pitanje pobjednika. Nije, međutim, stao na tome, već je do kraja napravio još jedan obrat i učinio vodećeg igrača svijeta potpuno nemoćnim.

Tsonga je tek četvrti teniser koji je ove godine pobijedio Nadala. Ranije je to pošlo za rukom Nikolaju Davidenku, Davidu Ferreru te četiri puta Novaku Đokoviću.

Tsonga će u polufinalu igrati protiv najvećeg iznenađenja turnira, domaćeg predstavnika i 216. igrača svijeta Jamesa Warda. On je u petak najprije u nastavku jučerašnjeg meča pobijedio branitelja naslova Sama Querreyja, a nekoliko sati kasnije u četvrtfinalu i Francuza Adriana Mannarina sa 6-2, 6-7(14), 6-4.

Podsjetimo, ranije je Marin Čilić bez borbe predao četvrtfinalni meč Andyju Murrayju zbog povrede gležnja. Andy Roddick se, pak, plasirao u polufinale nakon ekspresne pobjede (6-2, 6-2) protiv Fernanda Verdasca.

Turnir u Queen's Clubu se igra na travnatoj podlozi, uz nagradni fond od 694.000 eura.

ATP Queen's Club, četvrtfinale:

Tsonga (5) – Nadal (1) 6-7(3), 6-4, 6-1 Ward – Mannarino 6-2, 6-7(14), 6-4 Roddick (3) – Verdasco (7) 6-2, 6-2 Murray (2) – Čilić (8), predaja Čilića bez borbe