Tenis
3

ATP Pariz: Federer preko Del Potra do Đokovića

Totalsport
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer (Foto: AFP)
Švicarski teniski as Roger Federer odlično igra tokom ove sedmice na ATP turniru u Parizu (Masters serija 1000), a nova je potvrda došla tokom četvrtfinalnog susreta.

Sa 6-3, 4-6, 6-3 Federer je pobijedio Argentinca Juana Martina del Potra, te mu tako uzvratio za tri poraza zaredom, kao i za izgubljeno finale prošle sedmice u rodnom Baselu.

Mogao je i morao Federer i lakše riješiti taj meč jer je u prvom setu izgubio samo dva poena na svoj servis, kao i što je izgubio dva poena na početni udarac do pred kraj druge dionice. No, tada je zadrhtala ruka i Argentinac je takvo što odmah iskoristio za prvi break i dobitak drugog seta.

U trećoj dionici prvi je do breaka došao Federer za vodstvo 3-2. Del Potro je već u idućem gemu vratio zaostatak, ali samo da bi od 3-3 do kraja meča ostao bez osvojenog gema. Dva puta je do kraja gubio svoj servis.

Federer je tako izborio polufinale protiv Novaka Đokovića koji je bez ikakvih poteškoća pobijedio Stanislasa Wawrinku 6-1, 6-4. No, treba reći kako je Wawrinka u meču imao čak šest break-prilika, ali niti jednu nije iskoristio. Tokom dana se igraju preostala dva četvrtfinala meča: Nadal protiv Gasqueta, te Ferrer i Berdych.

ATP Pariz, četvrtfinale:

Đoković (2) - Wawrinka (7) 6-1, 6-4 Federer (5) - Del Potro (4) 6-3, 4-6, 6-3