Tenis
0

ATP Monte Carlo: Dimitrov namučio Nadala

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Iako ga je Bugarin Grigor Dimitrov pošteno namučio u dvoboju četvrtfinala, španski teniser Rafael Nadal je izborio i 45. uzastopnu pobjedu na ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu.

Slavio je peti teniser svijeta sa 6-2, 2-6, 6-4 nakon dva sata i devet minuta igre. Bio je to prvi Nadalov izgubljeni set na zemlji Monte Carla nakon 2011. i polufinalnog meča protiv Andyja Murrayja. Podsjetimo, sjajni 26-godišnji Španac je osvojio osam uzastopnih kruna na ovom turniru, a posljednji, ujedno i jedni put, izgubio je 2004. u osmini finala od Guillerma Corije.

Dimitrov se u petak predstavio u odličnom setu protiv Nadala, ali nije uspio doći do pobjede. U odlučujućem setu kod 4-4 Španac je napravio jedini break i nakon toga odservirao za meč i drugu pobjedu protiv Bugarina u isto toliko međusobnih mečeva.

Nadal će u polufinalu igrati protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge koji je s 2-6, 6-3, 6-4 nadigrao Stanislasa Wawrinku. Švicarac je kolo ranije deklasirao Murrayja, dobro je krenuo i protiv Tsonge, ali je nakon osvojenog prvog seta ipak pao.

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:

Nadal (3) - Dimitrov 6-2, 2-6, 6-4 Tsonga (6) - Wawrinka (13) 2-6, 6-3, 6-4

Kasnije:

Đoković (1) - Nieminen Gasquet (7) - Fognini