Tenis
110

ATP Miami: Goffin pružio veliki otpor, ali Đoković ide u finale

Piše: O. T.
Novak Đoković (Foto: EPA)
Novak Đoković (Foto: EPA)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Miamiju nakon što je sa 2:0 (7:6 /5/, 6:4) u setovima savladao Davida Goffina, a meč je trajao duže od dva sata. Ukoliko osvoji turnir u Miamiju, to će biti njegova 28. titula s Masters turnira čime bi postavio novi rekord.

Teniser iz Srbije upisao je četvrtu pobjedu u četiri međusobna duela protiv Belgijanca, ali do nje nije došao lako. Samo prvi set trajao je sat vremena i 14 minuta što pokazuje kakvu je predstavu pružio 15. teniser svijeta Goffin.

Prvi brejk napravio je upravo Goffin kada je poveo sa 4:3 i imao servis za 5:3. Međutim, Đoković je uzvratio brejkom i odmah se rezultatski vratio. Set je odlučen tie-brejkom gdje je Nole bio bolji sa 7:5. Kakvu je igru pružio Goffin najbolje je pokazao aplauz Novaka Đokovića kada je Goffin u tie-brejku izjednačio na 5:5.

Drugi set je nastavljen u istom tonu kao i otvaranje meča. I ponovo je prvi brejk stigao nakon rezultata 3:3 u setu. Samo što je ovaj put Đoković bio taj koji prva brejk, a onda i ne "prodaje" servis, već je poveo sa 5:3. Potom je Goffin smanjio na 5:4, ali nije uspio napraviti brejk i ostati u meču.

Đoković će u finalu igrati za svoju šestu titulu u Miamiju gdje je upisao samo jedan poraz od početka 2011. godine što je impresivno. Srbijanski teniser je. dakle, osvojio četiri od posljednjih pet izdanja ATP turnira u Miamiju i sada ima šansu dodatno popraviti sjajan učinak. U finalu će igrati protiv Nicka Kyrgiosa ili Keija Nishikorija.