Tenis
8

ATP Finals: Rafael Nadal pobijedio Federera i postao prvi finalist

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP/Arhiv)
Rafael Nadal (Foto: AFP/Arhiv)
Španski teniser Rafael Nadal prvi je finalist ATP World Tour Finalsa u Londonu, završnom turniru osmorice najboljih svjetskih tenisera.

U prvom nedjeljnom polufinalu Nadal je sa 7-5, 6-3 pobijedio svog starog i najvećeg rivala u karijeri, Švicarca Rogera Federera. Bio je to njihov 33. međusobni meč u karijeri, te već 22. pobjeda za trenutno prvog igrača na svijetu.

Izjednačen je bio taj polufinalni ogled, ali Nadal je dobivao glavninu ključnih poena, manje je griješio u završnicama setova, te je na kraju zasluženo slavio.

U prvom je setu kod 5-4 Nadal servisao za osvajanje prve dionice, ali je  u tom trenutku Federer vratio zaostatak, izjednačio je na 5-5 samo da bi izgubio iduća dva gema u nizu.

Vrlo brzo na početku drugog seta Nadal je opet došao do breaka prednosti kojeg je ne samo čuvao do kraja, već je kod vodstva 5-3 napravio novi za potvrdu pobjede.

U finalnom će ogledu, za svoju prvu titulu na ATP Finals turniru u karijeri, Nadal igrati protiv pobjednika meča Novak Đoković - Stanislas Wawrinka.

ATP Finals, polufinale:

Nadal (1) - Federer (6) 7-5, 6-3 Đoković (2) - Wawrinka (7) (kasnije)