Tenis
0

ATP Acapulco: Ferrer lako, mučenje za Almagra

Totalsport
Nicolas Almagro
Nicolas Almagro
Prvi nositelj teniskog ATP turnira iz serije 500 u meksičkom Acapulcu, David Ferrer, bez ikakvih se problema plasirao u četvrtfinale pobjedom nad Poljakom Lukaszom Kubotom 6-3, 6-3.

U meču koji je trajao 75 minuta, Poljak nije uspio izboriti nijednu break-loptu, dok je Ferrer od šest ponuđenih tri realizirao. Koliko je dominantan Ferrer bio govori i podatak da je u cijelom meču osvojio 20 poena više od svog suparnika. Ferrer će u četvrtfinalu igrati protiv Pabla Andujara koji je sa 4-6, 7-5 i 6-4 bio bolji od petog nositelja, Nijemca Floriana Mayera.

Za razliku od Ferrera, drugi nositelj Nicolas Almagro mogao se iskopavat iz rupe u koju je upao gubitkom prvog seta od Francuza Benoita Pairea. Španac je odmah ispustio rano stečeni break u prvom setu, te je nedugo zatim izgubio još jedan početni udarac s kojim je Paire dobio priliku servirati za set, što nije propustio iskoristiti.

Međutim, nakon toga je Almagro shvatio da je vrag odnio šalu, te se do kraja susreta više nijednom nije našao u rezultatskom zaostatku. Doduše, umalo je prokockao dvostruki break prednosti u trećem setu, ali je sve to izvukao odličnim servisima za konačnih 3-6, 6-3, 6-4.

Protivnik Almagru u polufinalu bit će njegov sunarodnjak Fernando Verdasco koji je sa 6-4, 6-2 bio bolji od Argentinca Juana Ignacija Chele. Nikakve šanse Verdasco nije davao Cheli tokom cijelog susreta u kojem mu je tri puta uzimao početni udarac iz čak 12 ponuđenih prilika. Argentinac je propustio iskoristiti svoju jednu jedinu priliku za break.

Spomenimo i ispadanje četvrtog nositelja, Japanca Keija Nishikorija, od Jeremyja Chardyja. Nakon što je Nishikori lakoćom riješio prvi set u svoju korist (6-1), u drugom je "pao" u tie-breaku s 10-8, a nakon toga je samo jedan teniser postojao na zemljanom terenu Acapulca. Chardy je nanizao šest gemova zaredom i plasirao se u četvrtfinale gdje ga čeka Švicarac Stanislas Wawrinka kojem su tri seta bila potrebna da savlada Španca Alberta Ramosa. Bilo je 6-3, 3-6, 6-3 za Wawrinku.

ATP Acapulco, 2. kolo:

Ferrer (1) - Kubot 6-3, 6-3 Andujar - Mayer (5) 4-6, 7-5, 6-4 Berlocq - Starace 6-1, 6-4 Giraldo - Granollers (7) 6-4, 6-3 Wawrinka - Ramos 6-3, 3-6, 6-3 Chardy - Nishikori 1-6, 7-6(8), 6-0 Verdasco (8) - Chela 6-4, 6-2 Almagro (2) - Paire 3-6, 6-3, 6-4