ATP Svjetsko prvenstvo nacija
0

Argentina i Francuska te Češka i SAD za finale

Totalsport
Jeremy Chardy (Foto: AP)
Jeremy Chardy (Foto: AP)
Teniseri Argentine i Francuske te Češke i SAD-a u izravnim će obračunima u trećem kolu odlučiti o finalistima ovogodišnjeg ATP Svjetskog prvenstva nacija u Düsseldorfu.

Argentinci su u Plavoj grupi u drugom danu dvoboja protiv domaće reprezentacije napravili potpuni preokret. Nijemci su nakon utorka vodili s 1-0, a u srijedu je najprije Eduardo Schwank pobijedio Andreasa Becka sa 7-6(3), 2-6, 6-3, da bi potom Juan Monaco i Horacio Zeballos bili uspješniji u parovima od Philippa Kohlschreibera i Christophera Kasa sa 6-2, 6-3.

Argentina sada ima dvije pobjede nakon dva kola, jednako kao i Francuska koja je u srijedu došla do odlučujućeg boda protiv branitelja naslova Srbije. Jeremy Chardy i Nicolas Mahut pokazali su se prejakima za srpsku kombinaciju Viktor Troicki / Nenad Zimonjić, bilo je 7-6(4), 6-2.

U Crvenoj grupi su Česi protiv Australaca do drugog boda došli već nakon drugog pojedinačnog meča u kojem je Tomaš Berdych svladao Carstena Balla sa 6-3, 7-6(4). Amerikanci su, pak, do pobjede protiv Španaca došli zahvaljujući svojim blizancima Bryan, Bobu i Mikeu, koji su u meču parova u dva seta bili bolji od Daniela Gimeno-Travera i Marca Lopeza (6-3, 7-5).

 ATP Svjetsko prvenstvo nacija, 2. kolo: Plava grupa:

Argentina – Njemačka 2-1 Francuska – Srbija 2-1

Redoslijed: 1. Argentina 2-0, 2. Francuska 2-0, 3. Njemačka 0-2, 4. Srbija 0-2

Crvena grupa:

Češka – Australija 2-1 SAD – Španija 2-1

Redoslijed: 1. Češka 2-0, 2. SAD 2-0, 3. Australija 0-2, 4. Španija 0-2