Tenis
0

Andy Murray lako u četvrtfinale Wimbledona

Totalsport
Andy Murray (Foto: wimbledon.com)
Andy Murray (Foto: wimbledon.com)
Najbolji britanski teniser Andy Murray dosta lako je svladao Francuza Richarda Gasqueta u meču osmine finala Wimbledona.

Bilo je 7-6(3), 6-3, 6-2 za Murrayja, koji je u protekle dvije godine u Wimbledonu igrao u polufinalu. Domaći adut zabio je 44 izravna poena i tri puta je oduzeo servis Gasquetu, koji je imao samo dvije break-lopte u meču, ali niti jednu nije kapitalizirao.

Nema sumnje da je Murray puno teži ispit imao u prethodnoj rundi protiv Ivana Ljubičića nego protiv Gasqueta. Bila je to njegova osma uzastopna pobjeda, jer je prije dvije sedmice osvojio Queen's Club, također u Londonu i na travi.

Domaći navijači nadaju se da će Škot napokon postati prvi Britanac pobjednik Wimbledona nakon 75 godina i Freda Perryja. Murray je napravio korak bliže, svladavši Gasqueta treći puta u petom meču. Dobio ga je i prije tri godine u Wimbledonu, ali tada puno teže, jer je nadoknadio zaostatak 2-0 u setovima.

"Bilo je dobro. Servirao sam jako dobro, s obzirom na uslove, bio je dosta brz teren. Drago mi je da sam u četvrtfinalu", rekao je Murray.

Tamo ga čeka pobjednik meča Španca Feliciana Lopeza i Poljaka Lukasza Kubota.

Wimbledon, teniseri, osmina finala:

Murray (4) – Gasquet (17) 7-6(3), 6-3, 6-2 Tomic - Malisse 6-1, 7-5, 6-4