Boris Becker
0

"Andy Murray je mamina maza"

Totalsport
Andy Murray (Foto: AP)
Andy Murray (Foto: AP)
Legendarni bivši njemački teniser, 42-godišnji Boris Becker, usporedio je prvog britanskog reketa Andyja Murrayja s nogometašima Arsenala.

Becker je u razgovoru za Mirror, kako prenosi Eurosport, ponudio svoje viđenje činjenice da škotski teniser još nije osvojio niti jedan Grand Slam turnir. Kao jedan od razloga, naveo je preveliku povezanost s majkom Judy, teniskom trenericom, koja se redovno može vidjeti u igračkoj loži četvrtog tenisera svijeta.

"Na mnoge načine, Murray mi djeluje kao da je mlađi od 23 godine. Pogledajte, recimo, koliko je blizak sa svojom majkom Judy. Osim toga, već je s istom djevojkom tri ili četiri godine u vezi", argumentirao je svoju tezu Becker, te nastavio.

"To je svojstveno mladićima od 19 ili 20 godina, a ne momku s 23. Možda Murray sazrijeva malo sporije, što se odražava i na terenu. Na teniskom terenu ste potpuno sami i ne možete nikoga pitati što treba učiniti u važnim trenucima. Morate sami biti uvjereni u to koji je najbolji izbor. To se zove zrelost. Držim da Andy još uvijek nije dovoljno sazrio da bi mogao donositi prave odluke na Grand Slam turnirima", kaže Becker.

Njemačka legenda je izrekla zanimljivo stajalište o teniseru koji je odigrao već dva Grand Slam finala, na US Openu 2008. i na Australian Openu ove godine. Oba je finala Murray izgubio od Rogera Federera. Becker je, pak, svoj prvi od ukupno šest Grand Slam naslova osvojio u Wimbledonu 1985. godine, sa 17 godina.

No, kaže da Murray ima još puno vremena za osvajanje jednog od četiri najveća svjetska turnira.

"Već je sada strašno blizu toga i jednog dana će probiti i tu barijeru. Znate, Murray je poput nogometaša Arsenala, koji igraju dobro i njihova je igra lijepa, ali ne osvajaju trofeje pa su navijači nestrpljivi. Ali, učinit će to, i Wenger i Murray!"