Tenis
1

Andy i Jamie Murray prva braća koja su izborila finale u singl i dubl konkurenciji nekog Grand Slam turnira

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Škotski teniser Andy Murray i njegov stariji brat Jamie prva su braća koja su uspjela izboriti finale u singl i dubl konkurenciji nekog Grand Slam turnira.

Andy Murray, koji je nakon pet setova savladao Kanađanina crnogorskog porijekla Miloša Raonića rezultatom 3:2 u setovima (4:6, 7:5, 6:7/4:7/, 6:4, 6:3) čime je izborio finale prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena u kojem će igrati protiv prvog reketa svijeta Novaka Đokovića, izjavio je da je srećan zbog takvog porodičnog uspjeha.

"Naši roditelji će biti izuzetno ponosni. Nema puno tenisera koji dolaze iz Škotske", kazao je drugi reket svijeta i dodao da se nada da će njegov brat uspjeti pobijediti u subotu.

Jamie Murray, brat Anyja Murrayja, ranije je u paru sa Brunom Soaresom izborio finale u parovima i sutra (subota, 11 sati) igrat će protiv para Daniel Nesto/Radek Stepanek. Oba para teže osvajanju prve zajedničke Grand Slam titule.

Murrayu će u nedjelju biti četvrto finale protiv Novaka Đokovića, petostrukog šampiona Australian Opena. U prethodna tri finala Đoković je izlazio kao pobjednik.