ATP Challenger Charlottesville
0

Amer Delić se nije uspio plasirati u četvrtfinale

Totalsport
Amer Delić
Amer Delić
Najbolje rangirani bh. teniser Amer Delić poražen je u osmini finala ATP Challenger turnira u američkom Charlottesvilleu te je tako ostao bez plasmana u četvrtfinale.

Bolji od Delića bio je teniser rođen u Beogradu koji nastupa pod zastavom Velike Britanije, Alex Bogdanović.

27-godišnji Bogdanović slavio je rezultatom 7-6(5), 3-6, 6-3 te tako osigurao četvrtfinale.

Bosanskohercegovački teniser prvi je set izgubio u tie-breaku nakon što mu je Bogdanović napravio mini-break pri njegovom prvom serviranju. Stečenu je prednost, 2-1 prije svog serviranja, Britanac držao do kraja. Na svom je servisu iskoristio treću set-loptu za 1-0 vodstvo.

Dok se u prvom setu mučio spasivši tri break-lopte a da nije stvorio niti jednu na protivnikov servis, Delić je proigrao u drugom setu sasvim preuzevši inicijativu. Napokon je šestu od šest break-prilika u drugom dijelu igre iskoristio u osmom gemu za 5-3 vodstvo, nakon čega je odservirao za 1-1 u setovima.

Sve se vratilo na staro u odlučujućem setu. Bogdanović je ponovno počeo servirati bez greške, a Deliću se revanširao oduzimanjem servisa u osmom gemu iskoristivši jedinu break-priliku koja mu se ukazala u trećem setu.

Bio je to četvrti susret 303. (Bogdanović) i 195. (Delić) igrača po ATP-ovoj listi. Britanac je proslavio treću pobjedu, i to uzastopnu. Delić je jedini put slavio prije pet godina u britanskom Surbitonu, na travnatoj podlozi.

Inače, turnir u Charlottesvilleu igra se na tvrdoj podlozi a nagradni fond je 75 hiljada dolara.

 

ATP Challenger Charlottesville, 1/8 finala:

Delić A. (BiH) - Bogdanović A. (GBR) 6-7(5), 6-3, 3-6