ATP Buenos Aires
0

Almagro brani naslov protiv Ferrera

Totalsport
Nicolas Almagro
Nicolas Almagro
Španac Nicolas Almagro, drugi nositelj i branitelj naslova pobjednika na ATP turniru u Buenos Airesu, igrat će u finalu protiv prvog nositelja i sunarodnjaka Davida Ferrera.

Almagro je u polufinalu svladao Švicarca Stanislasa Wawrinku 6-4, 3-6, 7-5 nakon dva sata i 22 minute igre. Treći set bio je vrlo dramatičan. Almagro je u osmom gemu propustio dvije break-lopte, onda je kod 5-5 spasio jedinu Wawrinkinu u setu odluke, da bi u 12. gemu napravio break koji mu je osigurao finale.

David Ferrer, koji je prije dvije godine također bio finalist u Buenos Airesu, lakše od očekivanog svladao je pobjednika ovog turnira 2008. godine, Argentinca Davida Nalbandiana 6-1, 6-4. U prvom setu, kojeg je Španac osvojio za 20 minuta igre, Nalbandian pred vlastitim navijačima nikako nije mogao pronaći svoje udarce. Nešto bolje je odigrao u drugom setu, koji je bio prekinut na 25 minuta zbog jakog vjetra i lagane kiše, ali nedovoljno dobro za odlazak u treći set.

David Ferrer, peti teniser svijeta, dobio je svih osam prethodnih mečeva protiv Nicolasa Almagra, 11. u svjetskom poretku, a pet od njih na zemljanoj podlozi, na kojoj se igra u Buenos Airesu.

Almagro je svih 11 ATP naslova osvojio na zemlji, a zadnji od njih prošle sedmice u brazilskom Sao Paulu. I četiri finala koja je izgubio također je odigrao na zemlji. David Ferrer je puno univerzalniji Španac. On je izborio svoje 27. finale karijere, a od 12 dosadašnjih naslova, šest ih je osvojio na zemlji, pet na tvrdoj podlozi, a jedan na travi.

ATP Buenos Aires, polufinale:

Ferrer (1) – Nalbandian 6-1, 6-4 Almagro (2) – Wawrinka (6) 6-4, 3-6, 7-5