WTA Moskva
0

17-godišnjakinja izbacila Jelenu Janković

Totalsport
Zarina Diyas
Zarina Diyas
Makar je samo dan prije izjavila kako "obožava igrati u Moskvi", na ovosedmičnom WTA turniru u tom gradu se srpska teniserka Jelena Janković nije mnogo naigrala. Ispala je već pri prvom nastupu.

Sedmu teniserku svijeta i prvu nositeljicu turnira pobijedila je 17-godišnja Kazahstanka Zarina Diyas. Dotična je 268. na WTA listi, te joj je Moskva definitivno mjesto najvećih uspjeha kratke karijere.

Nakon što je prošla kvalifikacije pobijedila je u 1. kolu glavnog turnira Argentinku Giselu Dulko u tie-breaku trećeg seta. Protiv Jelene Janković nije bilo nikakve drame, pa je Diyas meč riješila za manje od sat vremena. Pobijedila je sa 6-1, 6-2.

Janković nije mogla ništa protiv prvog servisa Kazahstanke, te je pritom osvojila samo tri od 22 poena. Isto tako, nije Srpkinja spasila niti jednu od pet break-lopti s kojima se suočila.

Ne baš uobičajenu pobjedu je ostvarila domaća teniserka Marija Kirilenko. Sa 6-0, 6-0 je savladala Ukrajinku Katerinu Bondarenko. Izgubila je pritom samo petnaest poena.

WTA Moskva, 2. kolo:

Diyas - Janković (1) 6-1, 6-2 Kirilenko (6) - K. Bondarenko 6-0, 6-0

Duševina - Vesnina 6-4, 6-2

ATP Moskva, 2. kolo:

Zeballos - Crivoi 7-5, 7-6(1)