sport
0

Talijanski kup: Napoli razbio Romu, Maradona ludovao

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
U finalu talijanskog Kupa ove će sezone igrati Fiorentina i Napoli. Toskanci su finale izborili u utorak, a južnjački Napoli dan kasnije.

Nakon što je Roma dobila Napoli u prvom polufinalnom meču 3-2, u uzvratu je Napoli debelo nadoknadio zaostatak i pobjedom 3-0 izborio finalnu utakmicu. Atmosfera je na San Paolo stadionu bila užarena od samog početka, a navijači su definitivno poludjeli kada se na početku drugog dijela na tribinama pojavio - Diego Armando Maradona.

Legenda Napolija i svjetskog nogometa je možda bio i velika inspiracija samim nogometašima Napolija koji su početkom nastavka potpuno dotukli suparnika, a u tim trenucima je omaleni Argentinac ludovao na tribinama.

Prvi je pogodak na meču postigao Jose Callejon u 33. minuti, a onda je u 48. spretno, glavom u padu, na 2-0 povećao Gonzalo Higuain, da bi već u 51. bilo 3-0 poslije odlične asistencije u prostor Mertensa i lijepe završnice Brazilca Jorginha.

U tom trenutku su Romi bila potrebna dva pogotka za produžetke. I napadali su Rimljani, ali nisu uspjeli zabiti niti jednom, već je tek Holanđanin Strootman u 79. minuti zaradio crveni karton, čime su se srušile sve nade gostiju.

Talijanski kup, polufinale (uzvratna utakmica):

Napoli - Roma 3-0, prva utakmica 2-3 (Callejon 33, Higuain 48, Jorginho 51)