Nakon uplate sredstava
0

Taekwondo reprezentacija ipak ide na Svjetsko prvenstvo

Sarajevo-x.com
Pored velikih teškoća sa finansiranjem odlaska taekwondo seniorske reprezentacije na Svjetsko prvenstvo, trud naših takmičara, koji su se nedavno vratili sa završnih priprema, ipak neće biti uzaludan.

Taekwondo Savez je uz pomoć Mustafe Demira, te odgovornih osoba iz Federalnog ministrastva finansija riješio pitanje finansiranja odlaska. Naime, sredstva odobrena od Federalnog ministrastva sporta su dostavljena na račun Saveza pred sam odlazak reprezentacije, javljaju iz Saveza taekwando reprezentacije BiH.

"Naravno, veliku ulogu u svemu ovome su odigrali i mediji, koji su pružili nesebičnu podršku našoj reprezentaciji, bez kojih se situacija i ne bi riješila ovako brzo, a čime su pokazali u stvari kakvoj svrsi mediji u BiH i treba da služe. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pružili ruku podrške Taekwondo Savezu BiH, te osigurali odlazak naše reprezentacije na ovo prestižno takmičenje u Kopenhagen", poručuju iz Saveza.

Takmičari koji će nastupiti za seniorsku taekwondo reprezentaciju su Nikola Oroz, Josipa Lozančić, Amir Katana, Emina Ortaš, Mufid Isaković i Elzana Karahodžić.

Reprezentaciju će pratiti i Miodrag Deretić, vođa tima, Belmir Berberović, menadžer tima i Boris Budor, selektor reprezentacije.