sport
424

Svjetski kickboxerski kup u Budimpešti: Halilović, Bašić i Bohatjuk se nadaju medaljama

Piše: E. B.
Bašić, Bohatjuk i Halilović
Bašić, Bohatjuk i Halilović
U mađarskoj Budimpešti danas počinje 22. Svjetski kickboxerski kup, a trajat će do nedjelje, 15. maja.

Na ovom prestižnom takmičenju u glavnom gradu Mađarske učestvovat će više od 30 zemalja sa više od 2.000 takmičara, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Adnan Halilović, Merima Bašić i Tara Bohatjuk.

Halilović će nastupiti u disciplinama low kick -81kg i full contact -81kg.

"Smanjio sam kilažu nakon Svjetskog prvenstva u Irskoh jer je ovo ipak kilaža na kojoj dominiram i mislim da mogu u obje discipline osvojiti medalju, samo uz malo sreće jer što se spremnosti tiče, spreman sam na sve. U mojoj kategoriji ima i profesionalnih boraca iz kickboxa, što je nažalost dozvoljeno, za razliku od boksa gdje se moraš opredijeliti jesi amater ili profesionalac. No, bez obzira što su profesionalci, na amaterskom takmičenju su 'na mom terenu'", puručio je Halilović.

Merima Bašić će nastupiti u low kicku -60kg i full contactu -60kg.

"Nakon što sam pokradena na Svjetskom prvenstvu u Irskoj gdje sam nezasluženo ispala, nastavila sam sa treninzima i pripremama kako bih se vratila u predstojeća takmičenja što bolja, jača i spremnija. To sam i dokazala u četiri meča koja sam radila nakon Svjetskog prvenstva, ostvarivši sve pobjede. Nadam se da ću nastaviti niz pobjeda i na ovom prvenstvu. Želim se zahvaliti čovjeku zaslužnom za sve ovo, a to je trener Redžep Halilović koji je sa nama od samog početka. On nas je naučio svemu i zato najveće zasluge idu njemu", poručila je Merima.

Osim Adnana i Merime, na takmičenju će iz KBK Panter nastupiti i mlađa kadetkinja Tara Bohatjuk, koja je veliki favorit za zlata u disciplinama light contact i kick light.