sport
0

Svečani ispraćaj bh. olimpijskog tima

FENA
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine u Sarajevu je danas organizirao svečani ispraćaj bh. tima na Olimpijske igre u Pekingu.

U glavni grad Kine putovat će pet bh. sportaša - Amel Mekić (džudo), Nedžad Fazlija (streljaštvo), Hamza Alić (atletika), Lucija Kimani (atletika) i Nedim Nišić (plivanje). Pored njih, delegaciju bh. tima sačinjavat će i Branislav Crnogorac (šef misije), treneri Mehmed Skender (atletika), Siniša Marčetić (atletika) i Amir Dautović (streljaštvo), te čelnici OKBiH Siniša Kisić, Izet Rađo i Marijan Kvesić. U Peking će putovati i mladi bh. sportaši Darija Kitić i Sanjin Durmišević, koji će učestvovati u kampu mladih.

Olimpijski tim BiH iz Sarajeva će krenuti 4. augusta, a dolazak u Peking planiran je naredni dan u 13.20 sati.

Prvi na borilište, 10. augusta, izaći će Nedžad Fazlija. Četiri dana kasnije takmičit će se Amel Mekić i Nedim Nišić, 15. augusta Hamza Alić, a dva dana kasnije i Lucija Kimani.

Na OI u Pekingu nastupit će više od 10.000 sportaša iz 203 države, a takmičenja će se odvijati u 28 sportova.

Zastavu BiH na ceremoniji svečanog otvaranja 8. augusta u 20.30 sati nosit će džudist Amel Mekić. Svečana ceremonija podizanja bh. zastave u olimpijskom naselju bit će održana 6. augusta.