sport
25

Sve spremno za večer boksa: Obavljeno vaganje i predstavljanje boraca za Sarajevo Fight Night

Klix.ba
U hotelu Hills na Ilidži obavljeno je vaganje boksera i bokserki koji će održati svoje borbe u okviru trećeg izdanja Sarajevo Fight Nighta.

Sarajevo Fight Night 3 će biti održan sutra u Domu mladih sa početkom od 20 sati kada će se, među ostalim, sastati olimpijski bokserski tim Bosne i Hercegovine i olimpijski tim Mađarske.

Ovaj događaj, koji će se po treći put održati u Sarajevu, organizuje Kamp sport Peljto, a program će voditi poznati bh. glumac i šoumen Dragan Marinković Maca.

"Sve je proteklo u najboljem redu. Ovo će biti jedan pravi ugođaj za sve sladokusce borilačkih sportova", kazao je organizator događaja Mensur Peljto.

Glavni meč večeri je borba za titulu svjetske prvakinje u verziji WBL (Svjetska bokserka liga) gdje se sastaju bh. bokserka Merima Bašić i Consolata Musange iz Kenije.

"Nadam se punoj dvorani. No, bit ću sretna ako bude dovoljno ljubitelja boksa unutra. Na mom posljednjem meču za Grand Prix K1 u Beogradu, Crowne Plaza je bila puna do posljednjeg mjesta, ali navijača domaće takmičarke što je bilo i normalno. To nije apsolutno niti jedne sekunde utjecalo na moj rad u ringu. Očekujem podršku u Sarajevu, ali od trenutka kada sudija u ringu kaže 'fight', a borci se pozdrave rukavicama, imam sebe i trenera. U mom slučaju sve ostalo ne utječe na borbu", kazala je Bašić u intervjuu za Klix.ba.

U programu Olimpijski timovi borit će se:

Ali Jež i Zoltan Harcsa (75 kg) Dašo Simeunović i Ferenc Urban (91 kg) Adem Fetahović i Robert Cservenka(69 kg) Džemal Bošnjak i Bence Lukacsy (81 kg).

U profesionalnim borbama borit će se:

Predrag Kovačević i Goran Rapić (69 kg) Emil Markić i Giorgi Beroshvili (81 kg) Džemal Fetahović i Darko Knežević (69 kg).