sport
0

Sve spremno za početak Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu na Vrbasu

FENA
Evropsko prvenstvo za seniore u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka - Vrbas 2015", bit će održano od 3. do 7. juna u kanjonu Tijesno na rijeci Vrbas u Banja Luci.

"Manifestacija u sportskom i turističkom smislu promoviše Banju Luku, ali i Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu", kazala je na konferenciji za medije ministrica porodice, omladine i sporta u Vladi RS Jasmina Davidović.

Do sada se na takmičenje prijavilo 18 nacionalnih timova s oko 280 takmičara, ali organizatori očekuju nove prijave takmičara, saopćili su organizatori Evropskog prvenstva.

"Možemo se pohvaliti da su nam stigli i zahtjevi nacionalnih timova Australije, Novog Zelanda i Južnoafričke Republike, koji su izrazili želju da nastupe van konkurencije", istakao je direktor trke Evropskog prvenstva i član Kajak kanu klub "Vrbas – M:tel" Nikola Stanković.

Tehnički delegat Evropske i Svjetske kajakaške federacije Tomislav Crnković naveo je da je izvršen kontrolni tehnički pregled opreme, te da su preostali da se obave još samo manji radovi.

"Uvjereni smo da će nam Banja Luka i Vrbas prirediti lijepu sportsku priču, a već smo okrenuti svjetskom prvenstvu, koje će biti održano naredne godine kao kruna četverogodišnjeg rada i truda male ekipe entuzijasta", zaključio je Crnković.