sport
177

Sutra u Mostaru takmičenje u bikini fitnesu za žene

Klix.ba
Lejla Delalić
Šesto ovosezonsko takmičenje svjetske serije Red Bull Cliff Divinga održat će se u subotu u Mostaru.

To će biti prvi put da je naša zemlja organizator ovako važnog takmičenja. Osim atraktivnih skokova sa luka Starog mosta dva dana ranije sa početkom od 20 sati na platou ispod bit će upriličeno takmičenje u bikini fitnesu za žene, koje ujedinjuje mišićavost i simetričnost, te utječe na lijep i njegovan izgled tijela sa dozom elegancije i ženstvenosti.

U jakoj konkurenciji za titulu najbolje takmičit će se i bh. predstavnica Lejla Delalić iz Mostara. Delalićeva očekuje dobar plasman, a pripreme za takmičenje u rodnom gradu traju već duži vremenski period.

“Svjesna sam da će konkurencija biti prejaka s obzirom na to da će sve učesnice biti stoprocentno spremne, ali se tim ne opterećujem. Voljela bih da najbolja pobijedi”, kazala je Delalić, dodavši kako vjeruje u stručnost žirija koji će odlučiti pobjednicu.

Intezivni treninzi za Lejlu su započeli u trenutku kada je odlučila učestvovati na takmičenju ispod Starog mosta.

“Od tog dana sam pod posebnim režimom ishrane i treninga. Poseban program sastavio je moj trener Slaven Vico kojem dugujem zahvalnost. Teretana Fit4Life omogućila mi je vježbanje pozinga i pripreme za nadolazeće takmičenje”, dodala je Delalić koja je po zanimanju inače profesorica sporta.