sport
3

Sudija priznao grešku: Poništena borba između Stojnića i Rodrigueza

Piše: J. H.
Denis Stojnić i Ricco Rodriguez (Foto: Klix.ba) (Foto: D. S./Klix.ba)
Denis Stojnić i Ricco Rodriguez (Foto: Klix.ba) (Foto: D. S./Klix.ba)
Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić sinoć je u Sarajevu čudnom sudijskom odlukom tehničkim nokautom krajem prve runde savladao bivšeg američkog UFC šampiona Ricca Rodrigueza.

Iznenađen sudijskom odlukom jer je smatrao da bez problema može nastaviti meč, Rodriguez je napustio ring pokazavši sudiji Ismaru Šapčaninu srednji prst. Mnogobrojni gosti očekivali su nastavak borbe, ali se Ricco nije vratio čak ni nakon poziva iz Stojnićevog tima.

Sudija Šapčanin se danas oglasio preko Facebooka objasnivši da je njegova odluka poništena i da je meč proglašen netakmičarskim.

"Sinoć sam imao zadatak da sudim svom idolu i prijatelju. Zašto sam prekinuo borbu? Odgovor je jednostavan, nisam bio dorastao zadatku. Snimak je tu, vidi se da za onako rani prekid borbe nije bilo osnove. Previše je bilo emocija, a premalo iskustva da se borim s tim. Utjecala je i giljotina koja se desila u prethodnoj borbi, utjecao je i Denisov pogled, u jednom sam trenutku mislio da Ricco tepuje, u drugom da je u nesvjesti...", naveo je Šapčanin u obrazloženju sinoćnje odluke.

On je potvrdio da će Rodriguez i Stojnić ponovo odmjeriti snage u Zagrebu na neutralnoj teritoriji.

"Sad kad gledam borbu na TV-u nikad je ne bih prekinuo, ali da me vratite u onaj ring i da se ponovo isto desi, ponovo bih je prekinuo. Jednostavno, pritisak je bio prevelik", pojasnio je Šapčanin.