sport
89

Strijelci Streljačkog kluba Sarajevo ponovo najbolji

Klix.ba
U zeničkom Domu strijelaca proteklog vikenda održano je II kolo Premijer lige BiH na kojem su nastupili najbolji klubovi i strijelci u gađanju vazdušnom puškom i pištoljem. Ponovo su bili najuspješniji strijelci Streljačkog kluba "Sarajevo" koji su ostvarili pobjede u konkurenciji seniora i seniorki u gađanju vazdušnom puškom. Kod seniora u gađanju vazdušnim pištoljem najbolja je bila ekipa iz Streljačkog kluba Geofon iz Teslića.

U pojedinačnom takmičenju nije bilo većih iznenađenja pa su pobjede na pušci odnijeli Tatjana Djekanović, kod seniorki i Nedžad Fazlija kod seniora, a na pištolju je najbolji bio Siniša Petković

U ekipnom plasmanu kod seniorki takmičarke SK Sarajevo su pogodile 1.209,4 kruga i pobijedile ispred takmičarki SK Zenica, koje su pogodile 1.204,2 kruga, ali i takmičarki SK Geofon, koje su pogodile 1194,7 krugova.

Pojedinačno, Tatjana Djekanović pogodila je 414,1 krug i osvojila prvo mjesto ispred Eme Škaljo koja je osvojila drugo mjesto sa pogodjenih 409,7 krugova i Segmedine Bjelošević, koja je sa pogođenih 406,1 krug osvojila treće mjesto.

U gađanju vazdušnom puškom kod seniora strijelci SK Sarajevo su opet ubjedljivo pobijedili pogodivši 1839,2 kruga, ispred takmičara iz SK Geofona, koji su pogodili 1806,4 kruga i takmičara SK Zenica koji su pogodili 1796,6 krugova.

Najneizvjesnija borba vodila se disciplini vazdušna puška pojedinačno, ipak najbolji je bio Nedžad Fazlija koji je pogodio 615 krugova, Drugo mjesto osvojio je Žarko Lazić sa 614 krugova, a treće mjesto pripalo je Emiru Memiševiću koji je pogodio 613,4 kruga.

U gađanju vazdušnim pištoljem u ekipnoj konkurenciji pobjedu je odnijela ekipa SK Geofon sa 1655 krugova ispred takmičara SK Sarajevo, koji su pogodili 1635 krugova i takmičara SK Visoko koji su pogodili 1631 krug.

Siniša Petković sa 562 kruga je pobjedio u pojedinačnoj konkurenciji ispred, Predraga Rakića koji je pogodio 555 krugova i Nihada Džine, koji je osvojio treće mjesto sa 555 krugova, ali sa manjim brojem centara.

Za dobru organizaciju ovog takmičenja pobrinuo se Streljački klub Zenica. Posebno raduje što je na takmičenju nastupio veliki broj mladih strijelaca, pa je Streljački klub Sarajevo i u ovom segmentu bio najbolji jer je učestvovao sa najviše takmičara, pogotovo mladih.