Premiership
0

Stoke – West Ham 1-1

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U prvoj utakmici 5. kola engleskog nogometnog prvenstva Stoke City i West Ham remizirali su na stadionu Britannia 1-1. Prvi je to osvojeni bod za "čekićare" u novoj sezoni nakon četiriju uzastopnih poraza.

U susretu u kojem je Stoke bio bolja ekipa i imao je terensku inicijativu, poveo je u 32. minuti West Ham golom Scotta Parkera, koji je iskoristio nesmotrenost protivničke odbrane i iz neposredne blizine iz gužve u petercu ugurao loptu u mrežu.

Izjednačujući gol postigao je u 48. minuti Kenwayne Jones. Zabio je robusni napadač iz Trinidada i Tobaga glavom, također iz neposredne blizine, nakon ubacivanja Jermainea Pennanta.

Imao je Stoke i nekoliko prilika za osvajanje tri boda, no u dva su navrata u nastavku njegovi igrači gađali okvir gola, posljednji put u 82. minuti kada je Ricardo Fuller pogodio gredu nakon dalekometnog ubacivanja Roryja Delapa iz auta.

Spomenimo i da je West Ham u ovoj utakmici s klupe vodio Crnogorac Željko Petrović, budući je glavni trener ekipe, Izraelac Avram Grant, izostao s posla iz poštovanja prema Jom Kipuru, najvećem židovskom blagdanu.

Premiership, 5. kolo:

Stoke City – West Ham 1-1 (Jones 48 / Parker 32)

Redoslijed: 1. Chelsea 12 (-1), 2. Arsenal 10 (-1), 3. Manchester United 8 (-1), 4. Blackpool 7 (-1)...16. Stoke City 4...20. West Ham 1