sport
0

Stojniću na povratku u UFC prva prepreka Ricco Rodriguez

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U sarajevskom Domu mladih večeras će se održati manifestacija pod nazivom "Bosnian Fight Championship".

Publika će imati priliku da pogleda deset vrhunskih mečeva, po pet u verzijama K1 i MMA. U glavnoj borbi večeri bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić borit će se protiv bivšeg američkog UFC šampiona Ricca Rodrigueza, koji je prihvatio da na turniru zamijeni povrijeđenog Eddiea Sancheza.

Na vaganju koje je održano u petak Rodriguez je bio težak 102,9, dok je bh. borac imao 112, 5 kilograma.

Inače, Stojniću će Ricco biti prva prepreka na povratku u UFC gdje je Denis svojevremeno imao dvije borbe.

“Ricco je šampion, njegovi rezultati su impresivni i očekuje me izuzetno teška borba”, istakao je Stojnić koji će imati i veliku podršku sarajevske publike. Treba istaći da se Denis intenzivno pripremao za ovaj meč i da je potpuno spreman za borbu.

Inače, Rodriguez je vrhunski borac i bivši UFC prvak koji je , također, u odličnoj formi, što je potvrdila i pobjeda na Final Fight Championship 8 u Zagrebu 25. oktobra. Tada je američki parteraš već u prvoj rundi nakon poluge na ruci savladao Zelga Galešića.

Borac iz SAD-a pohvalio je svog suparnika na pres konferenciji koja je jučer održana u Sarajevu.

"Stojnić je eksplozivan borac koji borbe završava prije isteka prve runde. Za takav stil borbe se ne možete pripremiti. Morate visoko držati ruke i paziti da ne primite udarac", kazao je Rodriguez

Spektakl u Domu mladih počinje u 20 sati. Cijene ulaznica su 50 KM VIP zona i 10 KM ostale tribine, a mogu se kupiti na platou Skenderije, ispred BKC-a i kod Tržnice.

Osim glavnog meča na rasporedu su i MMA borbe: Marcin Prachnio (Poljska) - Milan Vincić (Hrvatska), Ezin Salmani (Kosovo) - Mario Milosavljević (Srbija), Drago Kozin (BiH) - Vaso Bakočević (Crna Gora) i Ermin Lugan (BiH) - Milutin Ciritović (Srbija).

Snage u K -1 odmjerit će i Dario Kadić (BiH) - Bojan Džepina (BiH), Casy Green (Holandija) - Denis Marijanović (BiH), Niko Verresen (Holandija) - Albin Fajković (BiH), Benjamin Masudi (Holandija) - Nerdin Fejzović (BiH) i Bojan Bekonja (BiH) - Mahir Turko (BiH).

Direktan prijenos možete pratiti na FACE TV.