sport
191

Stojnić: Na "Bosnia Fight Championshipu 2" borit će se i mnogi perspektivni borci iz BiH

Piše: Edin Isanović
Denis Stojnić najpopularniji bh. MMA borac u Vermeterskom MMA kampu priprema se za "Bosnia Fight Championship 2" koji bi se trebao održati 30. maja u Sarajevu. Stojnić će tom prilikom ponovo odmjeriti snage sa Riccom Rodriguezom.

Za novi okršaj Stojnić intenzivno trenira pod mentorskom palicom Martijna de Jonga, MMA veterana koji je "stvorio" brojne šampione. Naš poznati borac u odličnoj je formi, trenutno vaga 120 kilograma, a vratio se svom starom imidžu.

“Pripreme idu odlično. Devet dana ću trenirati u kampu u Vermeteru. Drago mi je što se Ricco odazvao da ponovni meč. Prije i nakon našeg posljednjeg odmjeravanja snaga ostali smo u solidnim odnosima. Meč je dogovaran preko mog brata Dade Stojnića koji je sa njim najviše komunicirao. Dado će također 30. maja imati meč s mojim sportskim prijateljem Štefanom Lekom, koji je nekada bio u mom kampu. To će biti dobro iskustvo za njega, da radi meč sa tako kvalitetnim borcem u stojećem stavu” kaže Stojnić za Klix.ba.

Kompletne troškove organizacije prvog izdanja BFC –a prije dvije godine snosili su Denis i Dado Stojnić. Ovaj put nadaju se podršci nadležnih ministarstava i svih nivoa vlasti.

“Obratio sam se kantonalnom, kao i federalnom ministarstvu kulture i sporta, te općinama Centar i Stari Grad. Nadam se da će svi oni imati sluha i da će prepoznati koliki će biti značaj ovog borilačkog spektakla. Pozivam ih da podrže naše nastojanje da u Sarajevo ponovo dovedemo brojna svjetski poznata imena iz borilačkog sporta. Cijena ulaznica za ovaj događaj bit će simbolična i prihvatljiva i iznosit će 5 KM”, poručuje naš MMA borac.

Naglašava da ova manifestacija nije njegova lična promocija.

“Osim mene na 'Bosnia Fight Championshipu 2' borit će se i mnogi perspektivni borci iz cijele BiH kojima bi ovaj događaj trebao biti odskočna daska za potpisivanje ugovora sa najboljim borilačkim organizacijama u Evropi” zaključuje Stojnić te dodaje da na BFC ovaj put dolaze i Errol Zimmerman, Alister Overeen, a najavljeno je i učešće Chalida "Die Fausta" i Gokhan Sakia.

Nakon borbe sa Rodrigezom 27. juna Stojnić će nastupiti na respektabilnoj švicarskoj manifestaciji SHC (Strength and Honor Championship), a u meču večeri boriće se protiv Jeff Monsona, bivšeg UFC borca.